Waarom ondernemers voor een website met CMS kiezen

POST02

Waarom ondernemers voor een website met CMS kiezen

Steeds meer ondernemers kiezen voor een website met CMS, maar wat is CMS nou eigenlijk? CMS is een afkorting van content management system. Dit is dus een systeem die ervoor zorgt dat de website eigenaar zelf over de content op de website gaat. Wanneer een bedrijf het website laten maken overlaat aan een ingehuurde professional, dan geven ze de boel uit handen. Met een eigen CMS wordt er voor gezorgd dat het bedrijf niet compleet afhankelijk is van de persoon die de website maakt. Het bedrijf kan met CMS namelijk zelf de content van de website verwijderen, aanpassen en vernieuwen. Zo hoeft dus ook niet alles via de persoon die de website maakt te gaan, maar kan het bedrijf ook zelf aan de slag.

Verschillende CMS programma’s

Het aanbod aan CMS programma’s is echt heel uitgebreid. Deze verschillende systemen kunnen worden ingedeeld in drie opties. Wanneer bedrijven hun website laten maken door een professionele website bouwer kan het zo zijn dat deze website bouwer een eigen CMS heeft ontwikkeld. Dit programma wordt dan door de websitebouwer geïnstalleerd op de computer van het bedrijf.  Dan is er de Open Source, dit is een CMS gemaakt door verschillende personen. Samen werken deze mensen aan een CMS programma en daar kan iedereen kosteloos gebruik van maken. Uiteraard zijn er ook een heel aantal commerciële bedrijven die een CMS gemaakt hebben. In de meeste gevallen betaal je dan een jaarlijks bedrag.

De verschillende CMS programma’s zien er ook allemaal anders uit. Het kan dus dat het ene programma zeer ingewikkeld is en dat het andere programma eenvoudig in elkaar zit. Vaak kan er zoveel content toegevoegd worden als dat het bedrijf wil, maar soms zitten hier ook grenzen aan. Voordat het bedrijf een CMS systeem kiest is het dus handig om even naar de voorwaarden en details te kijken.

Grootste voordeel van CMS

Het grootste voordeel van CMS is dat een bedrijf niet compleet afhankelijk is van de website bouwer. Als het website laten maken overgedragen is aan een professional, dan is het misschien wel handig dat niet alles via de websitebouwer hoeft te gaan. Natuurlijk is dit wel de hoofdpersoon als het om de website gaat, maar met een eigen CMS kan het bedrijf zelf ook nieuwe pagina’s en nieuwe tekst toevoegen. Dit is iets wat veel bedrijven toch wel zelf in de hand willen hebben.